Nyheter

 

Jörgensen AB söker medarbetare  2018-02-22

 
 

 

 

Ny generation CanCom  2015-01-29 

Vi har tidigare berättat om en liten och mycket kostnadseffektiv modul. Modulen är mycket robust och klarar en hård miljö med sin glasfiberförstärkta kapsling.

Den finns som två varianter, med eller utan radio och du kan själv välja i CanPro om du vill ha 8 digitala eller 8 analoga ingångar samt om du vill ha 8 digitala eller 4+4 PWM utgångar med strömåterkopplingen.

Den nya modulen kommer inom kort att kompletteras med en ny robust radiosändare. Den har åtta knappar som har en sarg runt sig så att man inte kan trycka på dem av misstag. Den kommer även att ha två LED för indikering av aktivitet och batteristatus.

Håll utkik efter fler spännande nyheter under 2015.

  multimodul_30_och_ny_radio_liten.jpg
 

 

Jörgensen blir miljöcertifierade  2015-01-07   

Efter att SP genomfört revision för ISO 14001
med endast en mindre avvikelse, så har
Jörgensen Industrielektronik nu blivit
miljöcertifierade.

Läs mer i vår miljöpolicy.

  Certifikat.JPG
 

 

Ny strömkompenserad modul  2014-06-16    

CanCom familjen utökas nu med en liten och mycket kostnadseffektiv modul. Modulen är mycket robust och klarar en hård miljö med sin glasfiberförstärkta kapsling.

Den kommer att finnas som två varianter, 8 digitala in och 8 digitala ut eller 8 analoga ingångar och 4+4 PWM utgångar med strömåterkopplingen.

  Multimodul_824.jpg 

 

Vårt gamla telefonnummer fungerar ej längre  2014-04-22   

När vi bytte telefonnummer för tio år sedan lät vi vårt gamla telefonnummer 0512-92229 vara aktivt, men nu har detta upphört. Vi har dock upptäckt att det fortfarande används av en del. Därför vill vi nu informera om att det nu endast är telefonnummer 0512-300480 som gäller.

 

Ni hittar även direktnummer till oss under Kontakt.

   

 

Nu publicerar vi vår nya hemsida  2014-02-10     

Den nya hemsidan har en ny förbättrad design och ett förbättrat menysystem. En nyhet är att databladen finns under respektive produkt och ej samlat på en och samma sida.

Har du synpunkter på sidan så hör gärna av dig till Annelie Löf,

Mail: annelie@jorgensen-elektronik.se
Tel: 0512-300483

 

   

 

Jörgensen påbörjar arbetet med att bli ISO 14001 certifierade 2013-10-08

Eftersom vi samarbetar med flera stora företag som själva är ISO 14001 certifierade så tar vi nu steget till att miljöceritifiera oss. Arbetet kommer att göras under 2014 och vi planerar att bli certifierade mot ISO 14001 i slutet på 2014.

 

   

 

 Säkerhetsklassad modul   2013-09-26

   
Arbetet med vår nya säkerhetsmodul som är PLd klassad fortlöper och den börjar nu ta form. Mer information om modulen och produktdatblabd hittar du under produkter.    Render_13_frgkorrigerad_2.png

 

 Rapport från Entreprenad Expo   2013-09-26

   
Efter tre intensiva dagar på Entreprenad Expo i Skåne vill vi passa på att tacka för många intressanta möten, både med er som besökte mässan och ni som ställde ut.
 
I vår monter visade vi både styrsystem och radiosändare ur vår CanCom-serie, men även exempel på kundanpassade produkter. Många var ni som kände igen våra produkter och berömde dem för deras robusta utförande.
 
Många var även intresserade av att kolla på vår nya säkerhetsmodul som vi informerade om på mässan.
 
Vill du har ytterligare information om någon produkt?
Har du frågor som du vill ha svar på?
Hör av dig till någon av oss.
 
Kristian Jörgensen - Tel 0512-300485
 
Annelie Löf - Tel 0512-300483
 
 
 

 

Nyheter på mässan  2013-09-05

   
Vår nya säkerhetsmodul som är PLd klassad börjar nu ta form. Vi berättar mer på mässan.
 
Även vår Gateway som nu kommer i en ny tappning som är bättre  integrerad i programmeringsverktyget CanPro visas på mässan. Gatewayen kan utökas med GSM-modem och på så sätt användas för programmering, felsökning och analys av maskiner på distans.
 
 
   

 

Entreprenad Expo   203-09-05

   
Besök oss på Entreprenad Expo 12-14 september på Ring Knutstorp i Skåne. I vår monter D445 kommer vi att visa både styrsystem och radiosändare ur vår CanCom-serie, men även exempel på kundanpassade produkter.
 
Kom och besök oss så hjälper vi dig att utveckla dina idéer.
 
Registrera dig på följande länk:
 
VÄLKOMMEN!
 
 

 

Ny Gateway - GSM-kit   2013-06-24

   
Gateway kommer nu i en ny tappning som är bättre  integrerad i programmeringsverktyget CanPro. Gatewayen kan utökas med GSM-modem och på så sätt användas för programmering, felsökning och analys av maskiner på distans.   BT_1_liten.JPG

 

Vi hjälper dig att säkerhetsklassa ditt system  2013-06-24    
Enligt maskindirektivet ska säkerhetskritiska funktioner vara designade enligt IEC 13849 (Pl=Performance level) eller 62061 (SIL=Safety Integrety Level). Vi kan hjälpa er att göra en riskanalys på ert system för att bestämma vilken säkerhetsnivå ni behöver.
 
Vi håller även på att utveckla en ny säkerhetsmodul som kommer att bli en ny medlem i CanCom-familjen.
 
  ndstopp.JPG

 

Förbättrad testutrustning med klimatkammare 2013-03-21

Eftersom många av de produkter vi utvecklar sitter i krävande miljöer med vibrationer och olika temperaturskiftningar så har vi nu utökat vår testutrustning med en klimatkammare som gör det möjligt för oss att utföra avancerade kyl- och värmetester. Detta för att du som kund ska känna dig trygg med att våra produkter är testade i de olika förhållanden som den kommer användas i.   klimatkammare.JPG

 

Ny ESD-säker montering  2013-03-21

   
Vår montering har nu fått en uppfräschning med nytt ESD-golv. Även lagret har fått ESD-golv och nya hyllor med avledande förmåga. Med hjälp av våra bord, stolar och skor har vi nu fått en hel enhet som är skyddad mot ESD (Electro Statical Discharge). Detta innebär att kretskorten skyddas mot urladdningar som kan komma från personer och andra material i monteringen och lagret.   montering.JPG

 

Nu kan du styra funktioner med din Smart-phone  2013-03-21

Det finns nu möjlighet att styra olika funktioner i CanCom modulerna med din android-telefon. Detta görs med hjälp av ett program som kan designas på olika sätt beroende på vilka funktioner du vill styra. För PWM-funktioner så kan man öka eller minska genom att tilta telefonen uppåt eller nedåt.   smartphone.JPG

 

Succé för Multimodul 64 - nu i fler varianter 2012-03-13
Multimodul 64 används av många av våra kunder där man behöver styra fler funktioner. Multimodul 64 har 24 digitala ingångar och 24 digitala utgångar. Den har även 8 analoga ingångar och radio för fjärrstyrning av funktioner.
 
Multimodul 64 finns även för proportionalstyrning. Då har den 16 digitala utgångar och 4+4 proportionalutgångar. För övrigt är det samma som ovan. Det finns även möjlighet att få den utan radio och med olika ID-serier om man vill koppla ihop flera multimoduler för att bygga ut sitt system ytterligare.
 
Multimodul 64 kan kopplas ihop med någon av våra populära radiosändare. Läs mer om Multimodul 64 och radiostyrningar eller kontakta oss så berättar vi mer. Ring oss på 0512-300480.
 
    Multi_med_antenn_beskrd_liten.JPG                         

 

Generationsskifte 2012-03-13    

Efter 25 år i företaget har Morten och Carina valt att lämna över ägandeskapet. Från och med årsskiftet så drivs företaget av sönerna Kristian och Markus Jörgensen. De har arbetat inom företaget under många år så det kommer inte att innebära någon större skillnad för dig som kund. Carina och Morten jobbar också kvar i företaget.

 
Nu ser vi fram emot ett bra år med nya utmaningar. Har ni frågor kring hur detta påverkar vårt samarbete så tveka inte att höra av er till någon av oss.