Historik

Företaget startades 1987 av Morten Jörgensen. Kunskaperna efterfrågades bland annat när det gällde att hitta lösningar inom maskinsektorn och styrsystem för kantpressar, valsverk och liknande maskiner. Redan under det första året hade Morten Jörgensen anställt två medarbetare.

 

En stororder från Försvarets materielverk under 1989 gjorde att även Carina Jörgensen involverades i företaget och fler anställningar följde. Det gjorde även orderingångar och förfrågningar från stora och välkända företag som SKF, LKAB och Friggeråkers verkstäder.

 

Sedan tillkom även Volvo, Hiab, Multilift, Joab, Oiltech och Väderstadverken.

 

Den snabba utvecklingen gjorde att man 1998 införskaffade en fastighet i centrum som efter ombyggnad gav en sammanlagd yta på 900 kvadratmeter. Här finns idag plats för såväl produktutveckling, testning, slutmontering samt lager och administration.

 

Vid den här tiden går man också mot en ny inriktning för företaget. Tidigare handlade det mest om kundanpassad elektronikproduktion i små serier, men nu startade man ett standardiseringsprojekt runt egna produkter. Resultatet blev CanCom, en produktserie med CAN-buss moduler samt PC-mjukvaran CanPro. Nu var företaget rustade för att möta den stora efterfrågan av styrsystem för mobil hydraulik med ett flexibelt byggbart system som ständigt utvecklas efter kundernas behov.

 

Nya kundsegment bland annat inom den marina sektorn har tillkommit under senare tid, där man bland annat har sålt styrsystem till fiskebåtar, undervattensrobotar och båtvagnar.

 

Företaget jobbar ständigt med att effektivisera och kvalitetssäkra produkterna och 2010 blev företaget certifierade mot ISO 9001.

 

De båda sönerna Kristian och Markus Jörgensen finns också i företaget, var och en under sitt kunskapsområde, teknik och ekonomi. De följer med i den tekniska utvecklingen och har bland annat investerat i bättre testutrustningar och ESD-säker montering. 2012 tog de över ägandeskapet av företaget.